Teklif İste

Mekan Animasyonu

Mekan animasyonu bina, daire, site, park, bahçe gibi yapı ve mekanların dijital ortamlarda mekan yapısının gerçek değer ve görüntüsüne uygun şekilde modellenip hareketli bir görüntü halinde animasyon biçiminde sunulmasıdır. Mekan animasyonları oluşturulurken, modellemesi yapılan mekanın en, boy ve derinlik özellikleri dikkate alınarak çizilmesi gerekir. Gerçek görüntüsüne en uygun şekilde modellenmesi amacıyla render programlarının yardımı ile açı ve ışık ayarlamaları yapılarak mekanın dijital ortamda gerçekçi görüntüleri elde edilir. Mekan animasyonlarının en temel amacı hedef mekanın görünümü, yapısı ve detaylarının herhangi bir konumda ulaşılabilir olmasıdır. 

Mekan animasyonu, özellikle yapımı henüz gerçekleşmemiş mekan ve yapıların, yapım işlemlerine henüz başlamadan veya yapım sürecindeyken, yapım sürecinin bitiminde ulaşılacak görüntüsünün ne olacağını somutlaştırma ve ortaya koyma açısından oldukça etkili bir yöntemdir. Günümüzde mekan animasyonları pek çok sektörde sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir. İnşaat ve mimari, mekan animasyonlarının en sık tercih edildiği sektörlerin başında gelmektedir. İnşaat ve mimari sektöründe çalışma yapan firmalar, planladıkları projelerin yapım aşaması tamamlanmadan önce projelerinin son halini karmaşık teknik çizimler yerine gerçekçi ve anlaşılır görsellerle tanıtımını yapmak amacıyla mekan animasyonu yöntemini kullanmaktadırlar. Bu tanıtımın gerçekleşmesi aynı zamanda firmalara erken satış imkanı sağlaması nedeniyle oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Öte yandan mekan animasyonları, tasarımcı ve mimarlar açısından da oldukça avantajlı bir yöntemdir. Mekan animasyonları, mimar ve tasarımcıların projelerinde doğruluk payının daha yüksek olmasının yanı sıra daha kaliteli, daha ilgi çekici ve daha kullanışlı tasarımlar gerçekleştirmelerini mümkün kılmaktadır.

Bir mekan animasyonu oluşturmak için öncelikle mekanın gerçek her ölçüsünün bulunduğu bir teknik çizime ihtiyaç duyulur. Mekan animasyonu oluşturmak için ihtiyaç duyulan bir diğer veri ise animasyonu oluşturulacak mekanın iç ve dış tasarımında kullanılması planlanan malzemelerin, renk, doku ve yapı bilgileridir. Mekan animasyonu talep eden eden firmanın animasyonu oluşturacak ekibe animasyon senaryosu iletmesi firma beklentilerinin karşılanması için önemli bir diğer unsurdur. Mekan animasyonları iç mekan ve dış mekan animasyonu olarak iki alt dala ayrılmaktadır.

Mekan Animasyonu

01. İç Mekan Animasyonu

Mekan animasyonunun bir alt dalı olan iç mekan animasyonları mimari yapı ve mekanların iç bölümlerinin hareketli şekilde tasarlandığı ve kullanıcıya sunulduğu bir yöntemdir. Mekanların yapı içi bölümlerinin planlanması, dekore edilmesi amacıyla sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. İç mekan animasyonları inşaat firmalarının henüz yapımına başlanmamış veya yapımı tamamlanmamış yapılarının iç bölümlerinin nasıl görüneceğini ne tür özelliklere sahip olacağını göstermesi nedeniyle firmalara büyük avantaj sağlamaktadır. İç mimari alanında oldukça sık kullanılan iç mekan animasyonları müşterilerin ihtiyaç ve taleplerini baz alarak mekanda yapılması talep edilen revize çalışmalarının yürütülmesinde etkin rol oynamaktadır.

02. Dış Mekan Animasyonu

Dış mekan animasyonu mimari yapı ve mekanların dış cephelerinin ve bahçe, avlu gibi bölümlerinin dijital ortamda gerçeğe en yakın ölçü ve görünüme sahip biçimde sunulduğu hareketli görüntülerdir. Dış mekan animasyonları, yapımına başlanmamış veya yapımı tamamlanmamış yapıların dış peyzajının yapım süreci tamamlandığında nasıl bir görüntü ve yapıda olacağının animasyon halinde gösterilmesine olanak tanır. Sağladığı bu tür avantajlar nedeniyle dış mekan animasyonları, yapı ve mimari sektöründe en sık tercih edilen yöntemlerden biri konumundadır.

03. 3D Rendering

3D rendering dijital bir ortamda modellemesi gerçekleştirilen nesne, ürün, yapı gibi çeşitli görüntülerin üç boyutlu gerçekçi görüntü çıktılarının sunulması işlemine verilen isimdir. Üç boyutlu modellemesinin tamamlanmasının ardından üç boyutlu gerçekçi görselleştirme aşaması  yer almaktadır. 3D render işleminin gerçekleşmesi için 3D render motorları kullanılmaktadır. Render motorları gerçek dünyadaki açı, ışık, yansıma gibi değerlerin hesaplanmasını sağlayan dijital yazılımlardır. 3D render işlemi, mimari tasarımlarda, mekan animasyonlarında ve sinema sektöründe sıklıkla kullanılan bir tekniktir.

Önceki
Karakter Animasyonu
Sonraki
Drone Çekimi
Arma 360
“Digital Dünyadaki Tüm İhtiyaçlarınız
Profesyonel Bir Ajans
Tarafından Uzmanlarıyla
Yönetilsin”
Detaylı İncele Detaylı İncele
Yukarı Çık
info@armadigital.com.tr
muhasebe@arma.net.tr
444 32 76
Dijital Park Teknokent - Kirazlıdere Mah. Eski Ankara
Cad. İdari Bina A-1 Blok No:4 Kat : 5 D: 51-52
Çekmeköy/İstanbul (Şile Otoyolu Sarıgazi Sapağı – Askeri Lojmanlar Karşısı)
0216 599 01 67
0216 622 52 22
0850 885 20 90
Copyright © 2003 - 2024 Tüm Haklarımız Saklıdır.