Teklif İste

Video Animasyon & Motion Grafik

Video animasyonlar bir dizi hareketsiz görselin art arda bir sırada görüntülenmesi ve birtakım dijital tekniklerin kullanımı yolu ile bir hareket yanılsaması yaratılarak, hareketsiz görsellere hareket kazandırılarak oluşturulan içeriklerdir. Video animasyonlar hareket yanılsamaları yaratmak adına hareketsiz görselleri, çizimleri, modellemeleri art arda sıralama yöntemine başvurmaktadır, bu yöntemin kullanımı beynin art arda hızlı bir şekilde birden fazla sayıda görüntü verisini işlerken hareketsiz görüntüleri tek bir hareketli görüntü olarak algılamasına dayanmaktadır.

Video animasyon oluşturmak için animasyon temellerini oluşturan kavramlar bilinmelidir. Bu kavramlar arasında modelleme, 2D, 3D, görsel tasarım, arka planlar yer almaktadır. Video animasyonlar iki boyutlu ve üç boyutlu animasyonlar olarak iki alt dala ayrılmaktadır. İki boyutlu animasyonlar, animasyon kavramının ilk dönemlerinde ortaya çıkan ve günümüzde kullanımına devam edilen geleneksel bir türdür. İki boyutlu, geleneksel animasyonlar ilk olarak kağıt üzerinde yapılan çizimlerin art arda görüntülenmesi şeklinde oluşturulmaktayken günümüzde dijital ortamda üretilip renklendirilmektedir. İki boyutlu video animasyonlarda öncelikle bir senaryo ve konsept belirlenmelidir. Ardından bir karakter ya da obje çizimi gerçekleştirilmelidir. İki boyutlu video animasyonlar tüm eylemlerin X ve Y ekseni üzerinde gerçekleştiği, birbirlerinden ufak farklılıklara sahip hareketsiz görsellerin art arda sıralanması ve hızlı bir biçimde gösterilmesi aracılığıyla oluşturulmaktadır.

İki boyutlu video animasyonlar senaryo ve konseptin belirlenmesi, uygun renklerin kullanımı ve arka plan seçimi, dijital programlar aracılığı ile görsellerin sıralanması ve uygun ses efektlerinin kullanımı adımları gerçekleştirilerek son halini almaktadır. Bir diğer video animasyon türü olan üç boyutlu animasyonlar en, boy ve derinlik detaylarına sahiptir. Üç boyutlu video animasyonlar yapısında, X ve Y eksenlerinin yanı sıra Z ekseni olarak adlandırılan derinlik ayrıntısını da barındırmaktadır. Üç boyutlu video animasyonlar tıpkı iki boyutlu animasyonlar gibi öncelikle senaryo ve konsept belirleme aşaması ile oluşturulmaktadır. Senaryo ve konseptin belirlenmesinin ardından derinlik algısına sahip üç boyutlu modelleme işlemleri gerçekleştirilir. Modellemesi gerçekleştirilen karakter veya objeye kemiklendirme adı verilen işlem uygulanır. Bu aşamanın ardından render işlemi gerçekleştirilerek görüntü çıktısı alınır. Dijital araçlar kullanılarak hareket kazandırılan üç boyutlu animasyona uygun ses efektleri eklenerek video animasyon süreci tamamlanır.

Video Animasyon & Motion Grafik

01. Animasyon Video

 Animasyon videolar tanıtımı yapılacak ürünü daha ilgi çekici hale getirmek ve aynı zamanda estetik bir içerik ortaya koymak için sıkça tercih edilen bir yoldur. Animasyon video hazırlamak için tercih edilebilecek birtakım teknikler bulunmaktadır. Bu tekniklerin başında, bilenen en eski ve ilk teknik olarak çizgi animasyon tekniği gelmektedir. Çizgi animasyon tekniğinde kağıt üzerinde çizilen karakter ya da objelerin hareket ediyormuş algısını oluşturmak adına bir sıra halinde arka arkaya hızlı bir biçimde gösterilmesi yer almaktadır.

02. Motion Grafik Reklam Filmi

Motion grafikler reklam sektöründe oldukça etkili ve sık tercih edilen bir yoldur. Motion grafikler markaların ürün ve hizmetlerini diğer yöntemlere göre daha akılda kalıcı ve etkileyici şekilde tanıtmalarına imkan tanır. Bu tür reklam filmleri izleyicilerin ilgisi daha hızlı bir biçimde çekme potansiyeline sahiptir. Bunlara ek olarak motion grafikler aracılığıyla hazırlanan reklam filmleri diğer içeriklere kıyasla daha az maliyete neden olması ve yaratıcılık konusunda sağladığı özgürlük nedeniyle markalar tarafından sıkça talep görmektedir.

Motion Grafik Nedir?

Motion Graphics Nasıl Yapılır?

Animasyon Video Hazırlama Teknikleri

Önceki
Katalog Çekimi
Sonraki
Tanıtım Filmleri
Arma 360
“Digital Dünyadaki Tüm İhtiyaçlarınız
Profesyonel Bir Ajans
Tarafından Uzmanlarıyla
Yönetilsin”
Detaylı İncele Detaylı İncele
Yukarı Çık
info@armadigital.com.tr
muhasebe@arma.net.tr
444 32 76
Dijital Park Teknokent - Kirazlıdere Mah. Eski Ankara
Cad. İdari Bina A-1 Blok No:4 Kat : 5 D: 51-52
Çekmeköy/İstanbul (Şile Otoyolu Sarıgazi Sapağı – Askeri Lojmanlar Karşısı)
0216 599 01 67
0216 622 52 22
0850 885 20 90
Copyright © 2003 - 2024 Tüm Haklarımız Saklıdır.