Teklif İste

Site İçi Seo

Site içi SEO, bir dizi sistematik çalışma ile organik ziyaretçi trafiğini artırmak için web sayfalarını optimize etme işlemidir. Bu çalışma sayesinde arama motorlarının sitenizi anlaması ve kullanıcı sorguları ile ilişkilendirmesi sağlanır. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve potansiyel müşterilere daha hızlı bir şekilde ulaşmak için sayfa içi SEO çalışmaları hayati önem arz eder. Arama motorları, sayfaların kullanıcı sorgusuyla ilişkisini kontrol etmek için anahtar kelimeleri, görsellerin alt yazılarını ve diğer sayfa içi unsurları kullanır. Kaliteli ve özgün içeriklere sahip olan siteler arama sonuçlarında üst sıralarda yer alır. Web sitenizin organik tıklanma sayılarını artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için profesyonel sayfa içi arama motoru optimizasyonu çalışmalarından yararlanabilirsiniz.

Site İçi Seo

01. Site Hızı

Site hızı, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyen bir faktördür. Hızlı yüklenen sayfalar kullanıcıları memnun eder ve organik tıklanma sayılarını artırır. Yavaş yüklenen web siteleri düşük performansları sebebiyle sonuç listelerinde son sıralarda yer alır. Yüksek boyuta sahip görsel ve dosyalar site hızınızı olumsuz yönde etkiler. Bu dosyaları sıkıştırarak yüklemek site hızının optimize edilmesine yardımcı olur. Google PageSpeed Insights ve GTMetrix gibi kaynaklardan yararlanarak web sayfanızın yüklenme hızını ölçebilirsiniz. Hız ölçümü yapan SEO araçları, sayfa optimizasyonu konusunda strateji geliştirmenize katkı sağlar. Performansı artırılan web sitelerinde tarayıcı önbelleği kullanılarak sayfanın her seferinde yeniden yüklenmesi engellenir. Caching mekanizmaları sayesinde boyutu yüksek içeriklerin hızlı bir şekilde yüklenmesi sağlanır.

02. Sayfa Başlıkları

Sayfa başlıkları, web sitenizi sonuç listelerinde temsil eden metinlerdir. İçeriğe uygun bir sayfa başlığı seçilmesi daha büyük bir kitleye ulaşmasına olanak sağlar. Arama motoru algoritmaları sayfa başlıklarını analiz ederek kullanıcı sorguları ile ilişkilendirir. Hedeflenen kitleye ulaşmak ve organik bir şekilde büyümek için sayfa başlığı ile ilgili detaylara dikkat edilmesi gerekir. Sayfa başlıkları için ideal uzunluk 50-60 karakter arasıdır. İçeriği kısaca özetleyen ve anahtar kelime içeren sayfa başlıkları görünürlüğü artırır. Marka kimliğinizi güçlendirmek için sayfa başlıklarında web sitenizin adını geçirebilirsiniz. Sayfa başlığı HTML kodunda title etiketi ile belirlenir. Bu etiket sayesinde arama motoru algoritmaları metnin başlığını analiz eder ve sizi hedef kitleniz ile buluşturur. Sayfa içeriğini yansıtan bir başlık tercih ederek kullanıcının istediği bilgileri sağlayabilirsiniz.

03. Yazı Başlıkları

Yazı başlıkları headline olarak bilinen ve ziyaretçilerin ilgisini çekmek için tasarlanan metinlerdir. İçeriğin temasını yansıtan, özgün ve anlaşılır yazı başlıkları okuyucuların ilgisini çeker. Kısa ve öz olarak belirlenen başlıklar sonuç listelerinde tam olarak görülür. Okuyucuyu eyleme geçmeye teşvik eden ve belirli bir vaat sunan başlıklar içeriğin etkileşimini artırır. SEO araçlarından faydalanarak farklı başlıkların tıklanma oranlarını inceleyebilir ve kendi içerik stratejinizi oluşturabilirsiniz.

04. Konu Başlıkları (Heading)

Konu başlıkları, içerikleri bölümlere ayıran ve metin içerisinde bir hiyerarşi oluşturan yapılardır. Başlıklar <h1>, <h2> ve <h3> şeklinde etiketlenerek sayfa içerisinde sıralanır. Sayfanın ana başlığı olan <h1> etiketi içerikte sadece bir kez kullanılır. İçerikte gezinmeyi kolaylaştırmak için etiket düzeninin sağlanması önemlidir. Ziyaretçilerin istedikleri başlığa hızlıca ulaşmasını sağlayan bu sistem, arama motorlarının içeriği analiz etmesini kolaylaştırır.

05. Yüksek Kaliteli İçerik

Kurumsal SEO hizmeti sunan şirketler yüksek kaliteli içerikler üretmek konusunda web sitesi sahiplerine yol gösterir. Ziyaretçilerin ilgisini çekmek ve sonuç listelerinde sıralamanızı yükseltmek için içerik kalitesine önem verilmesi gerekir. Arama motoru algoritmaları diğer kaynaklardan kopyalanan içeriklerin sonuç listelerinde yükselmelerini engeller. Bu sebeple paylaşılan içeriklerin özgün ve okunabilir olması önemlidir. Okuyucuyu sıkan ve sayfa başlığı ile ilgisi olmayan içerikler kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiler. Göz yormayan bir sayfa düzeni hazırlayarak metninizin anlaşılabilirliğini artırabilirsiniz.

06. Mobil Uyumluluk

SEO ajansı web sitelerini mobil uyumlu hale getirmek için duyarlı tasarımlardan yararlanır. Farklı cihazlarda web sitesinin aynı şekilde çalışması kullanıcı deneyimini iyileştirir. Mobil cihazlarda sorgulama yapan kullanıcılar sayfa içeriği düzgün bir şekilde görüntülenen siteleri tercih eder. Sitenizde yer alan dosyaların boyutlarını küçülterek mobil cihazlarda hızlı bir şekilde yüklenmelerini sağlayabilirsiniz.

07. Meta Açıklamaları (Title-Description)

Meta açıklamaları sonuç listelerinde sayfa başlığının altında yer alan metinlerdir. Bu bölümde içeriğin teması hakkında okuyucuya özet bilgi verilir. SEO stratejilerine uygun bir şekilde hazırlanmış meta açıklamaları organik tıklanma sayısının artmasına katkı sağlar. Meta açıklamaları ideal olarak 150-160 karakter arasında bir uzunluğa sahiptir. Bu karakter sınırını aşan yazılar sonuç listelerinde kesintili olarak yer alır ve bu durum okuyucuların diğer sayfalara yönelmelerine sebep olur. Meta açıklamalarında merak uyandıran bir dil kullanarak okuyucuların ilgisini çekebilirsiniz.

08. URL Yapısı

SEO çalışmaları web sayfalarının adreslerini belirten URL yapısını da optimize eder. İçerik hakkında fikir veren URL’ler kullanıcıların ilgisini çeker. Kısa ve öz olarak tasarlanan adresler arama motorları tarafından daha hızlı bir şekilde analiz edilir. URL çalışmasında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise küçük harf kullanımıdır. Anlaşılır bir görünüm yaratmak için adres içerisinde büyük harflerin ve özel karakterlerin kullanılmaması önerilir.

09. Görsel Optimizasyonu

Web sitelerinde kullanılan görsellerin optimize edilmediği durumda site hızında düşüş yaşanması olasıdır. Doğru dosya formatı seçmek ve büyük boyutlu resimleri sıkıştırmak görsel optimizasyonunu sağlar. Bu optimizasyon çalışmaları görsel arama sonuçlarında web sitenizin üst sıralara çıkmasına olanak tanır.

10. Site İçi Yönlendirme Linkleri

Site içi yönlendirme linkleri web sayfasında gezinmeyi kolaylaştıran bağlantılardır. Anahtar kelimeler aracılığıyla sağlanan yönlendirme linkleri, kullanıcıların sitede gezinmesini kolaylaştırır. Arama motorlarının içeriğinizi indekslemesini sağlamak için site içi yönlendirme linklerinden faydalanabilirsiniz.

11. Anahtar Kelime Tanımlama

SEO analizi aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimelerin bulunmasını sağlar. Doğru anahtar kelime kullanımı ile içeriğiniz zamanla sonuç listelerinde üst sıralara yükselir. Web sitenizin görünürlüğünü ve organik ziyaretçi sayısını artırmak için anahtar kelime tanımlama araçlarından faydalanabilirsiniz. İçeriklerde anahtar kelimelerin doğal bir şekilde kullanılması ve aşırıya kaçılmaması önemlidir.

Site İçi (On Page) SEO Çalışmasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Site İçi Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

Önceki
Kurumsal Seo
Sonraki
Seo Analizi
Arma 360
“Digital Dünyadaki Tüm İhtiyaçlarınız
Profesyonel Bir Ajans
Tarafından Uzmanlarıyla
Yönetilsin”
Detaylı İncele Detaylı İncele
Yukarı Çık
info@armadigital.com.tr
muhasebe@arma.net.tr
444 32 76
Dijital Park Teknokent - Kirazlıdere Mah. Eski Ankara
Cad. İdari Bina A-1 Blok No:4 Kat : 5 D: 51-52
Çekmeköy/İstanbul (Şile Otoyolu Sarıgazi Sapağı – Askeri Lojmanlar Karşısı)
0216 599 01 67
0216 622 52 22
0850 885 20 90
Copyright © 2003 - 2024 Tüm Haklarımız Saklıdır.